SEO-plugin

Hoe voeg ik een favicon toe aan de website?

Om een favicon toe te voegen aan uw website, schuift u in het dashboard met uw muis over ‘Design’ en klikt u op ‘Customizer’. Klik op ‘Basisinstellingen’ en daarna op ‘Favicon’. Wanneer er op het moment nog geen favicon staat toegevoegd, kunt u op de button ‘Site pictogram selecteren’ klikken. U komt in de mediabibliotheek terecht en hier kunt u een eerder geüploade foto selecteren als favicon of een nieuwe favicon van uw computer uploaden.

Mocht er al een favicon zijn toegevoegd, dan heeft u de mogelijkheid de huidige favicon te verwijderen of om de favicon te wijzigen. Wanneer u op de button ‘Wijzig afbeelding’ klikt, volgt u dezelfde stappen als bij een nieuwe favicon toevoegen.

Hoe voeg ik social media toe aan de website?

Om social media toe te voegen aan uw website klikt u in het dashboard op “Praktijkinformatie”. Bovenaan de praktijkinformatie vindt u verschillende tabbladen. Klik op het tabblad “Social media”. Op deze pagina kunt u drie social media kanalen toevoegen:

• Facebook

• Twitter

• Instagram

Vul de url in van het social media kanaal wat u wilt toevoegen en klik op “Wijzigingen opslaan”. Een link naar het betreffende social media account wordt op uw website geplaatst.

Hoe voeg ik een pagina titel toe?

De pagina titel is de titel die wordt weergegeven in de zoekresultaten van zoekmachines en die in het tabblad van de webbrowser verschijnt. Wij genereren automatisch een pagina titel wanneer u een nieuwe pagina aanmaakt. Deze is opgebouwd uit de volgende elementen:

• Naam van de pagina

• Naam van de praktijk

• Plaats van de praktijk

Het is mogelijk de pagina titel aan te passen. Ga in het dashboard naar ‘Pagina’s’ en klik op de pagina waar u de titel wilt aanpassen. Onder de pagina editor ziet u de volgende mogelijkheid staan: Zoekmachine Optimalisatie: Pagina titel. Voeg hier uw pagina titel toe en klik op ‘Updaten’.  De pagina titel is aangepast.

Hoe voeg ik een meta omschrijving toe?

De meta omschrijving is de korte tekst van meestal enkele zinnen die u in de zoekresultaten ziet staan van een zoekmachine. Het is een soort samenvatting van wat u op die pagina aan informatie vindt. U kunt aan elke pagina een meta omschrijving toevoegen.

Ga in het dashboard naar ‘Pagina’s’ en klik op de pagina waar u de meta omschrijving wilt toevoegen. Onder de pagina editor ziet u de volgende mogelijkheid staan: Zoekmachine Optimalisatie: Description. Voeg hier uw meta omschrijving toe en klik op ‘Updaten’.  De meta omschrijving is toegevoegd.

Hoe maak ik een heading?

Ga in het dashboard naar ‘Pagina’s’ en klik op de pagina waar u een heading wilt toevoegen of wijzigen.  Bovenaan de pagina editor vindt u een dropdown met de naam ‘Paragraaf’

Wanneer u hier op klikt heeft u de mogelijkheid om een heading te selecteren in plaats van een paragraaf. Selecteer de gewenste heading en begin met typen. Wanneer u klaar bent met typen en u drukt op enter zult u zien dat de heading automatisch weer overspringt naar paragraaf.

[informatie] De titel bovenaan de pagina editor is altijd een heading 1. Wanneer u een nieuwe heading toevoegt, start dan altijd met een heading 2. Gaat u dieper op het onderwerp in van heading 2? Open dan een heading 3.

Hoe voeg ik een alternatieve tekst toe aan mijn afbeelding?

Een alternatieve tekst helpt mensen met visuele beperkingen afbeeldingen en andere grafische inhoud te begrijpen.

Ga in het dashboard naar ‘Pagina’s’ en klik op de pagina waar u een alternatieve tekst aan een afbeelding wilt toevoegen. Klik op de afbeelding in de pagina editor en er verschijnt een kleine werkbalk met daarin onder andere het icoon van een potlood.

Klik op het potlood en u komt in de bewerkingsmodus van de afbeelding terecht. Bovenaan ziet u ‘Alternatieve tekst’ staan. Vul hier de alternatieve tekst voor de afbeelding in en klik op ‘Updaten’. Klik daarna nogmaals op ‘Updaten’ om de wijzigingen op te slaan.

Hoe wijzig ik de permalink van een pagina?

Een permalink is het gedeelte van de url die na de domeinnaam van uw website komt, bijvoorbeeld: www.pharmeon.nl/ditiseenpermalink

Wanneer u de permalink van een pagina wilt wijzigen, gaat u in het dashboard naar ‘Pagina’s’ en klikt u op de pagina waar u de linkt wilt wijzigen. Onder de titel van de pagina ziet u de permalink staan. Klik op de knop bewerken en wijzig de permalink naar de gewenste tekst. Druk op ‘OK’ en daarna op de knop ‘Updaten’ om de wijzigingen op te slaan. Uw pagina is nu vindbaar via een andere URL.

Waar zie ik hoeveel woorden ik gebruik op een pagina?

Om het aantal woorden van een pagina te bekijken, gaat u in het dashboard naar ‘Pagina’s’ en klikt u op de pagina waarvan u het aantal woorden wilt weten. Onderaan de pagina editor ziet u Aantal woorden: staan met daarachter het aantal woorden die op het moment op de betreffende pagina staan.